2011-07-16

Att prata om folk

Den som pratar illa om andra när du är med, pratar illa om dig när du inte är med. Så lätt att fatta men så svårt att följa.

Ett vanligt sätt att fördjupa en vänskap är att tala om andra, det är steget innan man kan börja säga personliga saker. Dröj inte för länge i samtalet om andra så att du börjar prata skit om folk till höger och vänster. Om du har en kul historia som ställer någon i en dålig dager, nämn inga namn. En bra historia kan stå på egna ben, den behöver inte kryddas med namn.

Om du har ett fantastiskt skvaller som du spricker av vilja att berätta, se till att vara säker på att det är sant. Om du inte vet, förstör du för någon, bara för att få uppmärksamhet i någon minut och dessutom framstår du som en skvallerbytta. Tänk efter om det är värt det.

Det kan finnas tillfällen då det är lämpligt att verkligen berätta sanningen om en annan person, men den informationen ska aldrig användas för att fylla en tystnad eller för att betala tillbaka ett skvaller du just fått. Om du vill lösa eller undvika ett problem genom att berätta sanningen, set till att tänka över det först och se till att det är sanningen du berättar.