2011-09-08

Drogmissbruk

Vissa blir missbrukare och det beror i huvudsak på den man är, snarare än vad man varit med om, även om en taskig uppväxt kan vara bidragande.

Det finns inget jag kan säga nu som kan stoppa dig på vägen in i missbrukat, så jag vill inte skuldbelägga dig. Missbruket grundläggs i väldigt ung ålder.

Det finns goda skäl att undvika missbrukare, de väljer hellre sin drog än alla sina relationer, alla sina ägodelar och sin hälsa. En missbrukare kan bara ta sig ur missbruket genom att erkänna det för sig själv och bestämma sig för att man vill ha allt det andra i livet i stället för drogen. Om det liv man ser fram emot inte är så lockande finns det goda skäl för missbrukaren att fortsätta i missbruket.

Om du får en missbrukare i din närhet, ställ krav: vägra att träffa dem eller hjälpa dem så länge de tar droger. Det kanske inte gör saken bättre för dem, men däremot skyddar det dig. Du kan inte få dem på bättre tankar, det kan de bara själv. Du måste vara stenhårt och betrakta dem som redan döda och förlorade. Kommer de tillbaka drogfria är det jättekul, men räkna inte med det.

En före detta missbrukare är sällan den roliga typ den var innan missbruket blev synligt. Efter avvänjningen har de oftast skaffat sig en annan personlighet, en tråkigare. Det kan hända att de tror sig veta bättre än alla som inte har samma erfarenhet och predikar att den som tar en starköl till maten också är alkoholist. Dessutom kan de ha bytt drogmissbruket mot ett beroende av någon idé som de marknadsför på ett påfrestande sätt, kanske kommunism eller Jehovas Vittnen.

Om du är missbrukare: skyll dig själv. Ingen kommer tro på dina kassa lögner och undanflykter. De hjälper dig bara för att de är konflikträdda och hoppas att du ska dö så att problemet är ur världen. Men skit i dem, de har sina inrutade småspararliv, med jobb de inte trivs med, elbolag som lurar dem och barn som är jobbiga och som de ändå är oroliga för att de ska mobbas. Du har ju din frihet och dina regelbundna orgasmer, med din kemiska låtsaskompis, som toppar allt de någonsin varit med om.